SEO Nedir, Ne İşe Yarar, Neden Gereklidir?

Bu yazıda sizlere kısa ve net bir şekilde SEO nedirne işe yararneden gereklidir ve hatta SEO nasıl yapılır gibi konulardan bahsedeceğim.
SEO, özellikle blog yazarak para kazanmak isteyenleri ilgilendiren bir konudur. Arama motorlarını hepimiz iyi biliyoruz ve gün içerisinde belki de defalarca kullanıyoruz. Türkiye’de en çok kullanılan arama motoru yaklaşık %90 oranıyla Google olurken ikinci en çok kullanılan arama motoru Yandex’tir.
SEO, açılımı search engine optimization yani türkçe anlamı arama motoru optimizasyonudur. SEO’nun amacı sitemiz için yaptığımız çalışmalarla kullanıcıların arama motorlarında arattığı belli kelimelerde sitemizi üst sıralara çıkartarak sitemize ziyaretçi kazandırmaktır. Bu ziyaretçilere de organik ziyaretçiler diyoruz.
Arama motorları normal kullanıcılar için bilgiye hızlı ulaşma aracı olurken, biz webmasterlar, blogcular için bir hit kaynağıdır. Ancak arama motorundan gelen bu hitler sosyal medya benzeri sitelerden gelen hitlere göre kat ve kat değerlidir. Neden mi? Açıklayayım.

SEO ne işe yarar, neden gereklidir?

Ayakkabı satışı yaptığınız bir e-ticaret sitenizin olduğunu varsayalım. Bir kullanıcı arama motoruna spor ayakkabıları yazdığında ilk sayfada ve hatta ilk sırada çıkarsanız kullanıcı direk sizin sitenize tıklayacak, ziyaret edecektir ve belki de ürün satın alacaktır.
Bu şekilde kullanıcı ihtiyacına göre bir durum oluşmaktadır. Bu da arama motorundan gelen ziyaretçilerden maksimum verim aldığımız anlamına gelir.
Bu sefer de blogunuzun olduğunu düşünelim. Aynı şekilde arama motorundan bir kelime sorgusu üzerinden gelen ziyaretçiye sitenizde bulunan Adsense reklamları, sorgu ile ilgili reklamlar gösterecek ve kullanıcıları reklamlara tıklamaya teşvik edecektir.
Bu şekilde de reklam tıklama oranınız artacak ve tabi ki bununla birlikte kazançlarınız da artacaktır. Anlayacağınız üzere SEO’yu adsense kazanç attırma ve kazanç otomatikleştirme yöntemi olarak da tanımlayabiliriz.

SEO nasıl yapılır?

SEO çalışmaları site içi SEO ve site dışı SEO olarak ikiye ayrılır. Sitenizi arama motorlarına uygun hale getirmek, arama motorlarına sevdirmek için yapılabilecek bir çok çalışma ve düzenleme bulunmaktadır.
Şunu da belirteyim ki hedeflerimize ulaşmak için yapılan SEO çalışmaları zaman gerektiği gibi oldukça da sabır gerektiriyor.
Bu çalışmalar detaylı, kolay ve anlaşılır bir şekilde adım adım SEO nasıl yapılır adlı yazımda anlattım.

Söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Aklınıza takılan herhangi bir soru işareti veya görüşünüz varsa bunu bana hemen aşağıda yorum olarak iletebilirsiniz.

Yorumlar